Let the journey begins: Yolculuk Başlıyor!

Herkese kocaman merhaba hatta instagram selamımla giriş yapmak isterim;

Hellooo 😊

Yeni bloğumun güzelliği hatırına başladım yazmaya. Kısaca serüvenimden ve kendimden bahsedecek olursam;

Bendeniz Seda

İnsan Kaynakları kariyerim üniversitede bilinçli bir stajyer olarak başladığım bir firmanın İK bölümündeki güzel insanlar sayesinde şekillendi ve İnsan Kaynakları alanında kariyerime devam eder oldum. 5,5 yıllık iş hayatı serüvenim oldu.

Bu 5,5 yıla neler sığdırdım derseniz; İK alanında uzmanlık, kariyerimi destekleyici birçok eğitim aldım, ICF onaylı ACSTH Koçluk programını da bitirdim ve mükemmel dostluklar kazandım. İş hayatından dost mu olur demeyin, nasıl kıymetli dostlarım oldu, her birine de çok teşekkür ederim ki onlar bu yazıyı okuduğunda yüzlerinde gülümseme olacağına eminim. 5,5 yıl içinde bir İK bloğum oldu, uzun bir süre aktif yazdım, lakin sonra kısıtlanmak mıdır, belirli kalıplarda var olmak mı ya da kendi içinde insanların rekabetimi bilemiyorum ama yazamadım, bir yerde sıkışıp kalmak istemedim.

Ve sonra 2017 de son yazdığım yazının üstünden 1 yıl geçti derken ben kendimi instagramda minik paylaşımlar yaparken buldum. Anlık, hap bilgiler, kısa ve öz. İçimden geldiği gibi, kendim istediğim o anki fotoğraflarla süslü püslü yazmaya başladım. Bir iki paylaşım derken bu paylaşımlar arka tarafta güzel tepki aldı ve #sedolinkayaziyor hashtagiyle paylaşmaya başladım. 100+ yazı paylaşmışım. Tabii burada da şu var bazen her gün paylaştım, bazen haftada bir bazen de yeri geldi 2 hafta veya daha fazla zaman yazı paylaşmadım. Çünkü kendime şu sözü verdim; zorlama hiçbir şey yazmayacaktım. Eğer o an içimden geldiği gibi ben gibi ve mutlu yazarsam okuyanlara da o geçecekti. Öyle de oldu. O an duygusal olarak iyi değilsem yazmadım, oturdum meditasyon yaptım, nefes egzersizi yaptım, toparlandım bunları yazdım. İyi gelecek bir şey mi okudum hem kendime hem size not olması adına üç beş bir şeyler yazdım. Uzun lafın kısası bendeniz DEĞER lerimle nasıl mutlu olacaksam ve nasıl ben olacaksam öyle devam etmeye başladım.

Sonra gel zaman git zaman derken sosyal medyada takip eden yakın çevrem tekrar bloğa dönüp dönmeyeceğimi sordu. ‘’Acaba youtuber mı olsan’’ dediler. Şunu yazarken ben de güldüm yahu. Bir ara o da vardı. Hatta küçük videolar çektim, hazırlar ama düşününce bu ayrıca bir emek bir iş arkadaşlar, ben yine insta’da minik videolar çekmenin daha kolay olduğunu karar verdim ve youtuber’lık olayını rafa kaldırdım. O da öyle hadi deyince olacak şey değil. Emek veren arkadaşlarımın emeklerine sağlık diyorum ve yazıya dönüyorum. İşte ‘’ bloğa döner misin?’’ dediler. Düşününce ‘’Neden olmasın’’ dedim.

Varlığı sadece link olarak var olan ama artık öyle bilinmek istemediğim bloğumu kapatacaktım ki blog hacklenmiş. Bu bloğa gelene kadar ekstra yaşadıklarım da artık şunu söylüyordu bana; “Sedacım istersen 2020 ye artık tertemiz bir sayfa aç ve her şeye yeniden başla” çünkü bu arada aktif olarak çalıştığım işyerimden “to do list” imin en kallavi maddesi için ayrılma kararını vermiştim, delilik! Duyan herkes yeni evlenmiş olmamın da vermiş olduğu yetkiye dayanarak nasıl böyle bir şey yaptığımı sorguluyordu, ama ben zaten kendimden çok emindim ve benim kararımdı. Neyse bu kısmı ben size ekstra bir yazıda anlatacağım şu an spoiler veremem 😊

Ben de 2019’un beni allak bullak etmiş olmasına istinaden dedim ki evet tertemiz olsun her şey veeee Seda Out of Office bloğunu hayata geçirdim. Sınırsız, her şey ben gibi, canım nasıl istiyorsa öyle olacak. İşte mutluluk!!!

Böyle sevgili arkadaşlarım. Çok şey geldi geçti, gördüm, yaşadım ve deneyimledim. Ve her deneyim iyi veya kötü beni hedeflerime götüren adımlar oldu. Ve hep şunu sordum kendime “Burada bana öğretilmek istenen ne, neyi söylemek istiyor?” Acı yok Rocky! Show must go on!

Bu süreçte hayatımdaki en büyük destekçim canım Doruk’a çok teşekkür ederim. Yeri geldi saatlerce konuştum, yarı uykulu sonuna kadar dinledi, koçluk eğitiminde ne öğrendiysem önce onda uyguladım 😊 Üstüne bir de bloğumun oluşmasına destek oldu, gece yarılarına kadar uğraştı. Hayatımdaki varlığına bir kez daha teşekkür ederim. İyi ki biz!

Şimdilik bu kadar 😊 -daha ne yazacaktım acaba-

Sizlerle paylaşmak istediğim çok şey var çok! Şimdilik sevgiyle, mutlulukla kalın!

Seda


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.