Bir Dahinin Annesi "Maye Musk" Ne Yapmış?

Kitabımız okuması oldukça keyifli. Bölümlere ayrılmış kitapları ayrıca seviyor olmamdan kaynaklı da olabilir güzel akıyor ve okudukça da her bir sayfasından keyif alıyorsunuz. Tabii bu yazarın yaşadığı zorluklarla da eğleniyoruz anlamına gelmiyor 😊. Ama her bir bölüm için yaşadıklarından mesajlar sunması her birimizin içindeki duygulara, yapmak istediklerine veyahut adımlarına ördüğü duvarlarına karşı “Evet tam da öyle, çok haklısın Mayecim” diyeceğimiz cümleleri oldukça fazla diyebilirim.

“Dikkatlice, tehlikeli yaşa.” diyor. Beklenen için plan yapıp ve beklenmedik için hazır olmak, hayatta tüm olan biteni kontrol edememek ama hayalini kurduğunuz yaşama her yaşta sahip olabileceğimizin güzel anlatımı ve bu noktada bahsedilen şu; Tek yapmanız gereken şey, iyi bir plan...

Maye Musk etkileyici ve sımsıkı örülmüş bir aile ve arkadaş çevresine sahip, şık, büyüleyici, uluslararası bir süper model... Elon Musk’ın da annesi, soyisminden anlamış da olabilirsiniz. Ve 71 yaşında... Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğunun kanlı canlı hali.

Ama hayat onun için her zaman kolay ve ışıltılı değildi. 31 yaşındaki bekâr anne, üç çocuğunu yoksulluk içinde geçindirmeye çalışırken, büyük beden mankeni olarak kilo sorunlarıyla başa çıktı, modellik endüstrisindeki yaş ayrımcılığının üstesinden geldi ve yaşamı boyunca saygın bir diyetisyenlik kariyeri sürdürdü. Bütün zorlukları boyun eğmez ruhuyla ve en kötü anında da güzelliklere odaklanan elinde var olanların kıymetini bilen, her şeyin mümkün! olduğuna inanan biri.

Kitap hayatımızın belirli dönemlerinde yaptığımız seçimlerin ilerleyen yıllarda nasıl da şaşırtıcı ve heyecan verici şekillerde bize birer ödül olarak geri döneceği konusunda bizlerin zihnini oldukça aydınlatacaktır ki aydınlatıyor da.

İçtenlikle kaleme alınmış kullanışlı bir rehber sayılabilecek başucumuzda umut verecek olan bu kitap, kariyer, sağlık, aile ve hayat hakkında tavsiyelerle dolu... Hatta “Sağlık” bölümünü özellikle sindire sindire okumanız önerimdir.

Kaygılı dönemlerimize umut, kalpler ve gülücükler bıraktıracak bir kitaptır kendileri diyor yazımı şöyle etkileyici birkaç pasajıyla bitirmek istiyorum;

"Ne zaman mutlu olmak istediğinize kendiniz karar vermelisiniz. Ne zaman yapacaksınız bunu? Kariyer değişikliğini, sağlığınızı düzeltmeyi, mutlu bir aile ve dostları, hayatınızı sevmeyi neden geciktiresiniz? Öyle zamanlar oldu ki asla mutlu olamayacağımı düşündüm. Sonra o durumdan çıkmak için bir plan yaptım; çünkü devam eden bir mutsuzlukla yaşamak, yaşamak sayılmaz. Şimdi planınızı yapın."

“Bazen sitilinizle ilgili rahat hissetmeyebilirsiniz, ama bir deneyin ve hiçbir şeyin -yaş sınırı gibi- sizi kısıtlamasına izin vermeyin.”

Sağlıkla ilgili bölümünde de şöyle belirtiyor; “Bir hapa ihtiyacınız yok, bir plana ihtiyacınız var.”

So, Let’s go!

Seda

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.