İK Profesyonelleri & Bloggerları ile Mini Röportajlar
Ve aradan geçen zamanda o kadar çok kişi olmuşki e- kitap halinde her bir röportajı da yayına aldı. Çok keyifli bir paylaşım. Sizler ile ben de tüm kitapçığı paylaşmak, röportajımı da aşağıya ayrıca eklemek isterim.
Keyifli okumalar...
1.Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunuyum. Altı + yılını İK ya adamış ve hala da adayan ve kalan otuz altı yılını da insana adayacak olan, Latin danslarıyla ilgilenen, arada bir yoga yapan üstüne bir de meditasyonla süsleyen, okuyan, gezen, deneyimleyen biriyim.
2.İK mesleğinde çalışmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?
2012 yılında adım attığım ilk stajım ile İK mesleğine karar verdim 😊
3.İK' nın en kolay ve en zor yönü nedir?
En kolay yönü, sizin tüm çalışanlar ile iletişime geçebilmeniz. En zor yönü, çalışanların da size direkt ulaşabilmesidir.
4.İK mesleğinde çalışırken karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelmek için ne/neler yaparsınız?
Önce durumu anlamak için 10 saniye beklerim, bir süzgeçten geçirip, o andaki ihtiyacı da anladıktan sonra aksiyonu alırım.
5.İK mesleği ile ilgili olarak gelecek hedefiniz/vizyonunuz nedir?
Heyecan duyduğum İK yolculuğumda sürekli yolda olmak ve edinmiş olduğum Koçluk becerilerimle de süsleyerek sürdürülebilirlik sağlamak. İK nın en keyifli yanı bu olsa gerek, bilgiler, yeni beceriler ve metotları almak ve uygulamak, çıktısını görebilmek.
6.İK alanında çalışanların yaratıcılığını, üretkenliğini geliştiren şeyler nelerdir?
Güncel olmak. Okumak, yazmak, araştırmak, dinlemek… Tabii bu güncellik sadece mesleki kısıtlama değil, her alandan biraz bilgiler alarak harmanlıyor olabilmek. Ahh tabii bir de hobilerimiz, yaratıcılığımızın en kıymetli destekleyicisi.
7.İK' yı "tek cümleyle" nasıl anlatırsınız?
Houston, we have a problem!
8.İK' cı olmasaydınız ne olurdunuz?
Dansçı 😊
9.Çalışma ortamınızda "vazgeçemediğiniz" şey nedir?
Renkli kalemlerim, defterlerim, mug ve kahvemmm!
10.İş hayatında "iyi ki yapmışım" veya "keşke yapmasaydım" dediğiniz şeyler var mı?
İyi ki yapmışım dediğim işime ara vererek Malta’ya gitmiş olmak, keşke yapmasaydım dediğim bir şeyim olmadı, her ne yaptıysam veya yaşadıysam da iyi ki de yaşamışım! Yaşadığım her şey için minnettarım.
11.Blog açma fikri nasıl oluştu? Blog yazılarınızın oluşum sürecini anlatır mısınız?
Stajım ile başlayan İK merakım götürdü beni oralara 😊 Benim ilk İK bloğum çok kıymetliydi, lakin bir ara hayatımın bir döneminde iş ve sosyal hayatım fazlasıyla dengesizleşti ve o arada ilk göz ağrım bloğum çalındı ve maalesef hiçbir şekilde kurtarılabilir yanı olmadı. O bloğumda ki yazılar için nedense hep İK hakkında yazmam gerektiği fikrini kendime çapalamışım ve ne zaman yazı yazsam tam İK olmalı düşüncesiyle süzerek yazıyordum. Tabii, çalınan ilk göz ağrım bloğuma kocaman bir ara vermiştim ama instagramda postlar altına bir şeyler iliştiriyordum. Yazmaya bir şekilde devam ediyordum, uzun veya kısa hiç farketmeksizin içimden ne geliyorsa. Eee sonra baktım instagram anlattıklarımı sınırlıyordu ve madem yepyeni kararlar aldığım bir döneme giriş yapıyordum “ehh dedim bu bir işaret, neden yeniden istediğin gibi içinden ne geliyorsa bir blogta yazmıyorsun” diyerek sedaoutofoffice.com bloğunu hayata geçirdim😊 Şimdilik az ve öz yazı var ama bu blog daha bir ben oldu. İstediğim konularda yazma özgürlüğünü verdim kendime, ohh misss gibi! Velhasıl şimdiki instagram veya blog yazılarım o an ne istiyorsam bir anda oturup yazdığım yazılar. İnanılmaz keyif alıyorum.
12.Bloggerlığın mesleğinize ve hayatınıza katkıları nelerdir?
Güncel tutması ve network.
13.Blogger olmanın zorlukları nelerdir?
Sürdürülebilirlik.
14.Blog-iş/yaşam dengesini nasıl kuruyorsunuz?
Blog benim hobim. Zorunluluk değil de keyiflendiğim, nefes aldığım bir alan olarak benimseyip kendime o özgürlüğü tanıdığımda zaten dengede kalıyorum.
15.Blogger olarak devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Aslında blog yazmaya teşvik eden yeni şeyler öğrenmek, kendime ve takip edenlere anılar, bilgiler bırakmak. Yolculuğumu paylaşma isteğim devam ettikçe, ben bu yolda devam ederim.
16.Gelecekte Youtuberlık, bloggerlığın yerini alabilir mi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Her birinin takipçisi çok farklı. Yerini almaktan ziyade destekleyici bir mecra diyebilirim. Okumayı seven de var, izleyerek bir şeyler öğrenmeyi seven de. Dolayısıyla haber sitelerinde olduğu gibi videoların aynı zamanda konuşulanları metin olarak otomatik yazacağını düşünüyorum. Hali hazırda, bazı dillerde youtube altyazıyı otomatik olarak eklemektedir. Bunun da bloglarda olabileceğini öngörüyorum.
17.İK mesleğinde kariyer yapmak isteyenlere neler önerirsiniz?
İK yı sadece işe alım gibi düşünmesinler. Bu mesleğin operasyonel birçok işi de var. Her şey öyle göründüğü gibi toz pembe değil 😊
18.Blog açmak isteyenlere neler önerirsiniz?
Kendileri gibi olmasını.
19.Sizi en çok etkileyen kitap/film/söz nedir?
Çok kitap okuyorum ve birçok kitap sayfasının kenarına-köşesine yıldızlar, ünlemler ile belirttiğim benim için kıymetli cümleleri var. Ama hayatımda bir motto olarak benimsediğim Şiddetsiz iletişim kitabından “Dünya biz ona ne anlam yüklediysek odur!” cümlesini diyebilirim.
Film olarak, çok film izleyen biri değilim; çünkü çok sabit kalamıyorum 😊 Ama düşündüğümde aklıma ilk gelen “Pi’ nin Yaşamı” filmi oldu.
20.Yaşantınızda sizi motive eden/ilham veren şeyler nelerdir?
Dans, kahve, çikolata ve renklilik. İlhamımı da bunlardan sağlıyorum.
Hiç yorum yok: