#instaquote

Franz Kafka şöyle demiştir: "Odandan çıkman gerekmez. Masanda otur ve dinle. Dinlemen bile gerekmez, yalnızca bekle. Beklemen de gerekmez; sadece sessiz, hareketsiz ve yalnız kalmayı öğren. Dünya, maskesinin kaldırılması için kendini kayıtsız şartsız sana sunacaktır. Başka seçeneği yoktur; kendinden geçmiş bir halde ayaklarının dibinde yuvarlanacaktır."

#başarınınyedispiritüelyasası kitabını henüz bitirmişim ve "evet işte bu!" derken buluyorum kendimi. Her bir maddenin hayatımda var olması ama tam anlamıyla uygulamıyor olmanın vermiş olduğu hüzün ile de kendimi yargıladığımı fark ediyorum. Sonra ilk madde geliyor aklıma ➡️Salt Mümkünlük. Yaşama uygulama kısmında daha ilk cümlesinde "yargılamaktan kaç" diyor. Ehh tabii zor olsa da olanı olduğu gibi görerek, niyet ve arzumla yoluma devam ediyorum.

Franz Kafka'dan geldik buraya... Son zamanlarda olmasını istediğim birkaç şeye fazlasıyla focuslanmıştım. Ama öyle böyle değil! Kafamda deli sorular ile hatalar bulmalara kadar. Sonra kitapta okuduğum diğer madde beni durdurdu. ➡️ Asgari Çaba Kuralı. Direnç göstermeme, uyum ve sevgi ilkesi. Okuduktan sonra "Ohh be tamam, bırak şimdi de bırak. Içinde bulunduğun an olması gereken, bırak aksın" dedim ve akabinde güzel şeyler olmaya başladı. Aktı, gitti...

Niyetimi ettim, sonucuna bağlanmıyorum.
Seda

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.