Malta’ya Gitmeye Nasıl Karar Verdim - 2

Malta yazımıza devam ediyoruz. (İlk yazı için tıklayınız)

Dil okulu için birçok acenteye ulaşabilirsiniz. Bir tıkla hepsine ulaştım. Bilgilerimi bıraktım ya da ertesi gün ben aramaya başladım. Bu arada deli fiyatlar konuşuluyor. Üç ay diyorsun, sadece okula 40.000 tl diyen var, 50.000 diyen var ve 20.00 diyen de var. Fayda/ maliyet analizi yapınca eh bir şekilde bir acente ve ülkeye karar veriyorsun tabii. Ama benim ilk başta da hedefim Malta’ydı.

Neden?
Çevremde giden çok kişi var ve olumlu etkileri olduğunu gördüm. Türkler ile takılmazsan bıdı bıdısını herkes yaptı ama zaten eğer başka bir ülkeye bir amaç uğruna gidip de Türk arkadaş edineceksem neden bunca zahmete gireyim ki? Tatil beldeleri ve bunca Türk arkadaş burada da var.
Neyse isteyen İngiltere’de de, Amerika’da da o Türk’ü bulur zaten 😊

Ben birçok acente içinde +/- leri ile değerlendirince 2 acente arasında kaldım (Acenteleri dileyen özelden sorabilir). Kıyaslama yapınca bir acente diğerine göre açık ara öndeydi ki fiyat olarak da arasında uçurum var. En sonunda maddi manevi artısıyla birine karar verdim. Ve bu seçtiğim acente merkezi Ankara’da, bütün işlemleri telefonda konuşarak, whatsapp’tan veya mailden yürütüyorsunuz. İşin temeli güvende 😊 Tabii ben ne yaptım? Her yerden şirket sahibini ve konuştuğum kişiyi araştırdım. Acentenin resmiyetteki her şeyine baktım. Hatta sitesinde öğrenci videoları vardı, oradaki öğrencileri bulup tek tek gerçek mi değil mi yi garanti edip onlarla da konuştum ve tamam her şey yolunda. İlk paranın da bir kısmını da gönderince “en kötü ne olur,….TL gitmiş olur” diyorsun ve bir kez daha o güveni destekleyecek adımı atıyorsun. Bunda da işlem tamam, derken vize evrak süreci başladı.

En en en zorlu kısım burasıydı işte. Çalışmayan için en zahmetli kısım; çünkü bir sponsora ihtiyacınız var. Gideceğiniz ülke garanti çalışan birini referans göstermenizi istiyor. Sadece göstermekle kalsa yine iyi sevgili dostlar, bir sürü evrak listesi ve çoğu kısım sponsorunuza ait ve her bir evrak adımı dikkatlice olmalı. Nedeni de şu düzeltmesi ayrı zahmetli ve ayrıca zaman kaybıydı. Benim için ciddi yorucu ve stresliydi. Tüm liste tamamlanınca evrakları teslim etmeye gittim, tüm kontrollerden geçti ve o iç rahatlığıyla şehir dışına çıktım. Lakin rüyalarımda sürekli vize evraklarında hata çıkıyordu 😊

Pazartesi sabah bir telefon sesi veeee ‘’sağlık sigortası hatalı’’, ama şöyle ama böyle desen de olmuyor, dikkat önemli bilgi geliyor, Malta ve bazı ülkeler sağlık sigortasını kesinlikle ne olursa olsun “Seyahat Sağlık Sigortası/Turistik” olarak istiyor, benim eğitim diye seçilmişti ki bazı ülkeler bu şekilde alıyormuş mesela Polonya. Koştur koştur, bankaya gittim yeniden yaptırdım diğeri iptal oldu derken onu da mailden ilettim ve tamamlandı ve 1,5 haftanın sonunda tam 16:50 de pasaportu heyecanla teslim aldığımda bingooooo sevinç çığlığım yankılandı 😊 Bu kadar heyecanlanmış olma nedenim de şu aslında bu süreçte çalışmıyor olmam bu işi bilen veya bilmeyen kişilerce birazcık negatiflenmiş olmamdı. Ama sonuçta çıktı ve çok güzel olacak.

Şimdilerde valiz hazırlığı ve gezilecek görülecek yerler listesini yapıyorum, biraz İngilizce çalışıyorum, son bir arkadaşlarımla görüşme planları derken güzel bir hafta geçecek.

İstedim, hak ettim oldu sevgili dostlarım. Biraz da cesaretle süsledim ve güle güle 2 Şubat tarihinde gideceğim.

Sevginizin, umudunuzun, inancınızın ve cesaretinizin hiç bitmemesi dileğiyle.

Seda

4 yorum:

  1. Ne güzel yazmissin Seda'cim. Okurken senin sesinle tüm o süreci bende yaşadım. Hedeflerine ulaşmanın hazzı ap ayrı. Devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Acenteler hakkında da bilgi verir misiniz?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, acenteler hakkında burada bilgi vermem doğru olmayabilir. Çünkü kendimce yaptığım bir araştırma ve karar verme sürecidir. Ama şunu söyleyebilirim ben Malta Vista acentesiyle gittim.

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.