Malta’ya Gitmeye Nasıl Karar Verdim?

Hemen hemen her çalışan gibi ben de İngilizce kurslarında dirsek çürütmüş biriyim. İlk adımı üniversitede attım. O dönemler boşuz tabi, zaman çok, kursa bayağı ciddi zaman ayırıyorum derken İngilizce durumum çok iyi oldu. Hatta arkadaşlarım şahittir; onlar da kısa sürede bu kadar iyi seviyeye çıkarmış olmama şaşırmışlardı. Çünkü İngilizce sıfırdı 😊

Sonra gel zaman git zaman bahane budur ya “kullanmaya kullanmaya unutuyorsun”. Ohhh acayip iyi bahane diyeceğim de gerçekten öyle oldu. Tamam derken, beyin kullanmadı bilgiyi sildi attı. Az buçuk kaldı. Bu süreci kullanmayan her canlı yaşayacak arkadaşlar, bu da bir gerçek-miş gördük. Öyle böyle derken mezun olup iş hayatına giriş yapıyorsun ve DANNNNNN! (bu kısım hepinizin gözünde canlandı) tamam yine sıfır değildim, sonuçta o kadar da öğrenmişliğimiz vardı. Ama yetmiyordu yahu!

Başlığımıza dönecek olursak;
Bu hayatta yapmak istediklerim var. Kendimin farkındayım, tanıyorum, biliyorum.

Her yeni yılda ben de kendime “to do list” oluştururdum. Başlardım yazmaya 1,2,3 derken bir maddesi de İngilizceyi daha da iyi seviyeye getirmekti. Tabii maalesef yoğun çalışma sürecimi, uzun süren eve varış mı bilemiyorum, ama o yorgunluk ile bir de İngilizce çalışmak zor geliyordu. Dizi izliyorsun onda da yoruluyorsun. Birçok şey yapmaya çalışıyorsun imkanlarınca ama gücün bir yere kadar buna izin veriyor. Ve tabi İngilizce istenilen seviyede olmayınca bu her adım atacağım yeni işsel deneyim için engel teşkil edecekti ki, etti. Her defasında yüzüne dannn diye çarpılmaya başlayınca ve her yıl da o listene bunu yazınca durup düşündüm. Ciddi ciddi derinlemesine düşündüm. Derin düşünmeye başlayınca, “her yıl sonunda bir to do list yapıyorsun da neden özellikle her yıl yazdığın bu maddeyi silemiyorsun? Hakikaten neden?” dedim. – Profesyonel Koçum biliyorsunuz, önce kendime yaptım Koçluk çalışmasını- Tıkır tıkır yazdım çizdim ve evet sonuç- GİT! oldu. Kalbim beynim baya baya emretti.

Hesaplar yaptım, eşime danıştım, arkadaşlarımla görüşüp onlarla bu konuyu tartıştım. İşin sonu kapıdan çıktığında “merhaba” diye konuşmayacağım bir ülkeye gitmek olduğuna karar verdim, verdik.

O kararı verdiğim gün oturdum bilgisayar başına başladım, dil okulları acenteleri araştırmaya.

Yazının devamı için tıklayınız😊
Seda

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.