Sevgili Blog...

Defterde günlük yazma işinde pek başarılı olamasam da -çünkü günlüğüme anlatacak çok konu oluyor ve yazarken ellerim, kollarım ağrıyor- blogda günlük konulu yazılar yazmayı çok seviyorum.

Korona günlüklerimde de karantinamın 7.günü ve her güne bir sürü aktivitem var. Yapılacaklar listem kısa ama anlamlı. Malta’da tek odak noktam İngilizceydi ve şimdilerde diğer konularla da ilgilenmek karantinalı günlerimi şenlendiriyor.

Neler mi yapıyorum;
Bol Bol Kahkaha Atıyorum.
En son katıldığım aktivitemi yazayım hemen size; İzmir Kahkaha Kulübü’nün tabii ki de “Kahkaha Yogası” etkinliği. Şu an birçok aktivite sanaldan olabiliyorken ve katılımı çok da güzelken neden kahkaha yogası da sanaldan yapılamasın ki? Meraktan birine katıldım, şimdi her aktivitelerine katılıyorum. Çünkü evdeyiz, çünkü gülmek iyileştirir, çünkü gülmek karın kasını çalıştırır! Yaptıkları yoga bağımlılık yarattı, her kahkaha yogası aktivitelerine itinayla katılıyorum.

Duygu Yılmaz Hancılar ve Aydan Çağ Aydın’a bir de buradan teşekkür etmek isterim. Kahkaha yogası bu kadar merak edilirken sanal ortamda birçok insanla tanıştırdıkları ve uygulattıkları için teşekkürler!

Yoga Yapıyorum.
Instagram’da hemen hemen her gün online yoga eğitimleri var. On dört gün yiyip yiyip kilo almamak için online yoga saatlerini takip edip evinize hareket, vücudunuza şekil katabilirsiniz.

Bulmaca Çözüyorum.
Çok çoook önceden eve gazete alındığı yıllarda bulmaca çözerdim. Geçen gün (eldivenli-maskeli) markete gittiğimde bulmaca dergisi gördüm ve hemen aldım. Her gün bulmaca çözüyorum ve inanılmaz keyifli. İnternetten de İngilizce bulmacalar buldum, bir Türkçe bir İngilizce bulmaca çözme aktivitelerim var.

Başka Neler Yapıyorum?
Yeni tatlılar deniyorum -bir tanesinin çekimini Instagram’a yüklemiştim mesela😊- , kahve içip hayaller kuruyorum, online İngilizce için uygulamalar satın aldım her gün çalışıyorum, meditopia' nın uygulamasından meditasyon yapıyorum. Yeni diziler keşfettim onları izliyorum. Kitaplık düzenleyip “aaa bu kitabı da hemen okuma sırasına eklemeliyim” deyip bir sıralama yapıyorum gibi gibi.

Koçluk seans planlamalarıma da dönüş yaptım.

Tabii aktiviteleri aynı gün “Haydi hemen başlıyoruz hoop 1-2-3 şimdi sıra hangisindeydi?” gibi değil de gün içine yayarak, yavaşça ve özümseyerek yapıyorum. Günü doldurmak adına değil anlamlandırmak adına yapıyorum.

Bugün 7.gün ve siz yazımı okurken ben 12-17:30 arası online eğitimde olacağım, sağlıkla kalın hatta şimdilik #evdekal ‘ın.

Seda

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.